Villa, Wassenaar

Op het landgoed staat een villa met ondergrondse parkgarage die dernate vervallen is dat restauratie niet meer rendabel is. Het nieuwe ontwerp gaat verder op de belangrijkste kenmerken van de bestaande villa met betrekking tot zonne-oriëntatie en toegang en is het programma uitgebreid om een villa te creëren die voldoet aan de hedendaagse woonwensen.

De vorm en organisatie heeft ruimtes gecreëerd met uiteenlopende ruimtelijke kwaliteiten, waar bewoners samenkomen en zich kunnen terugtrekken. De villa bevindt zich in het duinlandschap en steekt uit boven alle omliggende villa’s. Door zijn vorm en materialisatie is de villa ingebed in het landschap waardoor privacy gewaarborgd blijft.

De organisatie van de woonruimtes volgen de oriëntatie van de zon en zijn georiënteerd rondom een binnenplaats waar een eigen “wereld’ wordt gerealiseerd. Een die wordt versterkt door een travertijnmuur die fungeert als een overgang van publiek naar privé.

Hierbij is de woonkeuken de gehele dag voorzien van daglicht, hebben de slaapkamers ochtendzon en zijn er verschillende soorten buitenruimtes afhankelijk van de tijd van de dag.

Status

Schetsontwerp