Renovatie en Uitbreiding Villa, Bloemendaal

De oorspronkelijke plattegrond was zo georganiseerd dat de woonruimtes niet op de tuin gericht waren. Het concept voor dit project was om de woonruimtes te heroriënteren en een duidelijke organisatie te creëren die alle ruimtes samenbrengt.

De oorspronkelijke garage werd herbestemd tot poolhouse met wellness en de logeerkamer op de begane grond werd herbestemd tot garage. Er werd een open plattegrond geïntroduceerd met een visuele as tussen formele entree en tuin en loodrecht op deze lijn werd een tweede informele entree geïntroduceerd, die een kruis vormt in de plattegrond, voor het gezin.

De originele kleine en donkere aanbouw werd gesloopt en vervangen door een grotere en modernere om plaats te bieden aan de maatwerk keuken met eiland. Het is gepositioneerd om te fungeren als een hub in de woning zowel het interieur met de tuin verbindt als de woonruimtes op de begane grond.

De reorganisatie omvatte ook het herstellen van de zichtas op de eerste verdieping tussen entree en tuin en het creëren van een nieuwe hoofdslaapkamer met ensuite badkamer met op maat gemaakte kasten en badkamer meubel. Alle kasten zijn op maat gemaakt.

Het palet van natuurlijke materialen en kleuren helpt om de verschillende onderling verbonden ruimtes te definiëren en draagt bij aan een unieke luxe die het interieur naadloos met het exterieur verbindt.

Dit project is gerealiseerd in samenwerking met Draw Architecten BV.

Status

Gerealiseerd 2022

RAP Fotografie