Villa Renovatie, Bloemendaal

Met de laatste renovatie die plaatsvond in de jaren zestig, zorgde de plattegrond met zijn duidelijk gescheiden kamers en lage plafonds niet voor een natuurlijke stroom en licht door de hele woning.

De renovatie bestond uit het volledig strippen van de woning tot zijn essentiële structuur en het verwijderen van enkele muren om een meer natuurlijke routing tussen de ruimtes en niveaus te creëren. De plafonds en ruimtes werden in hun oorspronkelijke toestand hersteld en tegelijkertijd werd het interieur gemoderniseerd.

De reorganisatie omvatte het creëren van een zichtas op de begane grond; het verbinden van de hoofdentree met de tuin, het moderniseren van de maatwerkkeuken met pantry met koffiehoek, het creëren van een luxe hoofdslaapkamer met badkamer ensuite en walk-in-closet en het creëren van twee extra slaapkamers op de bovenste verdieping met badkamer en walk-in-closet.

Het materialenpalet van natuursteen, hardhouten vloeren en aardetinten creëerde een meer harmonieuze ruimte die naadloos integreerde met de tuin en buitenruimte.

Ook de oorspronkelijke tuin, ontworpen door Mien Ruys, werd hersteld.

Dit project is gerealiseerd in samenwerking met Draw Architecten BV.

Status

Gerealiseerd 2022