Unieke renovatie en uitbreiding arbeiderswoning, Amsterdam

Voor een arbeiderswoning op een bijzondere locatie in Amsterdam is een unieke renovatie en uitbreiding voorgesteld waarbij de ruimtelijkheid van de begane grond zoveel mogelijk is vergroot door uit te breiden aan de achterzijde en alle functies binnen in de woning onder te brengen in een element.

De moderne uitbreiding vervaagt de grens tussen binnen en buiten door het introduceren van een glazen vouwwand die geheel open kan om de tuin bij de woonkeuken te betrekken.

Het element in de ruimte bevat opslagruimte, garderobe en de ontsluiting naar de boven verdieping. Het is zodanig gepositioneerd op de begane grond dat het element de entree en woonkamer definiëren. Daarnaast is een zitmeubel aan de voorzijde gecreëerd die uit hetzelfde materiaal is gemaakt waardoor een rustig en ruimtelijk geheel ontstaat in de woning.

Op de bovenverdieping bevinden zich de slaapkamers en badkamer. Hier zijn eveneens de voorziening zoveel mogelijk geïntegreerd als maatwerk meubilaire met een bijzondere oplossing voor de wastafel welke de spil vormt van de ontsluiting van de ruimtes.

Verder, omvatte de renovatie het verduurzamen van de woning met hoogwaardig isolatie en nieuwe installaties zodat de woning gericht is op de toekomst.

Dit project is gerealiseerd in samenwerking met Jeroen Siemens Architect.

Status

In uitvoering